Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obliba pana Babiše je stejná jako u pana Zemana. Zhruba padesát na padesát. To je to nejhorší co může nastat pro náš stát. Neustálé přetahování voličů.

0 0
možnosti

Babis je privatizacni zbohatlik. Zaklady pro bohatstvi byly u Babisu polozeny uz v totalite. Rodina Babisu patrila v totalite ke komunisticke elite. Cetl jsem, ze Babis a prezident Zeman jsou spojene nadoby. Neco o tom psali i Svycari (napr. Wikipedia

https://cs.wikipedia.org/wiki/Andrej_Babi%C5%A1)

3 2
možnosti
Foto

Čápí hnízdo Čápí hnízdo Čápí hnízdo ....

3 0
možnosti

Korunové dluhopisy Korunové dluhopisy Korunové dluhopisy ....

1 0
možnosti

M91i98l39a38n 59K49e90s67l

5. 3. 2017 21:17

Lukašenko Babišův vzor.

3 3
možnosti

Pane Dvoraku. Snad bude dobre se zminit, z ceho pan Babis vychazi. CR nema rozdeleni moci podle demokratickych principu a take podle nasi dnesni ustavy. Snad pro snazsi pochopeni je to moc vykona - vlada, moc zakonodarna - Parlament (Snemovna a Senat) a na konec moc Justicni s vedoucim Ustavnim soudem. Tyto moci se maji navzajem kontrolovat. Kazde rozhodnuti s kterekoliv casti moci ma byt kontrolovano. (tak zvane 'chech and balances). Tento princip vedeni statu je postaven na demokratickem zakladu a byl navrhnut 1748.

Tak by to melo byt. Ale v CR to neni. Zakony provadi vlada a pomoci koalicni smlouvy je take prosazuje. Snemovna je tim vedena jako podradna instituce a pro lepsi ovladani clenu je lepsi jich mit co nejmin.(aby pomer clenu vlady a zbytek Snemovny byl co nejmensi) Senat ma jen jednu dulezitou cinnost. Schvalovat nebo neschvalit navrzene soudce prezidentem. Zde je jedina akce kontroly.

Proto se nedivme takovym navrhum politiku o redukci moznych stretu vladnouci skupiny a skupinou opozicni. Oni to nepotrebuji. Oni chteji vladnou bez obtizi a bez mozne kritiky Diskuzni prispevek pana Barty jim jeste nahrava s jeho nazorem o zruseni Senatu. Jiz Socrates nas varoval pred 'oligartickym' vedeni statu.

Pan Babis nam to rika otevrene jak chce vladnou. Apatie vetsiny volicu mu to asi priklepne. Osobne vsak doufam v dobre jadro ceskeho obcana, ktery dokaze takovemu natlaku odolat.

4 0
možnosti

Jen na okraj - vzhledem k jeho negativní zákonodárné moci mnozí právní teoretikové Ústavní soud do moci soudní mnohdy ani nepočítají.

0 0
možnosti

Pan Babiš umí mluvit populisticky a teď před volbami to bude zvlášť výrazné. Líbilo se mi v říjnu, když v senátních volbách ANO nijak nezabodovalo, tak hned se vyjádřil, že Senát by zrušil. O počtu krajských zastupitelů v jednotlivých krajích už mlčel. S tím počtem poslanců ve Sněmovně to bude podobné, zvláště pokud ANO na podzim buď ve volbách uspěje nebo ne. Pokud ANO uspěje určitě bude mlčet. Těch příkladů jeho populistických názorů, pro lidi příjemných, je vícero.

3 0
možnosti

J34a93n 17R69á12ž

5. 3. 2017 19:05

Těšit se na dobu, kdy si opozice a koalic nepůjde po krku a politici budou mít zájem na řešení problémů, které tíží občany je stejné, jako se těšit na dobu, kdy si ráno otevřu okno, kterým mi dron přinese snídani o jejíž složení jsem právě přemýšlel. Čirá fantazie.

P.S. Je mi sympatická představa lichého počtu, např. 151 členů Sněmovny, volených v jednomandátových volebních okrscích s přibližně stejným počtem voličů na stranickém principu, přímou volbou. Tak se provádí volba do Sněmovny reprezentantů USA a funguje to bez problémů. Idealisticko utopistická představa, že by mohla Sněmovna fungovat jinak, než na stranickém principu je naprostý nesmysl!

O tom jestli Senát ano, či ne, by mohlo rozhodnout referendum. Osobně bych hlasoval pro zachování Senátu, ale s menším počtem senátorů. 60 by stačilo.

3 0
možnosti

Pane Raz vyborny napad!!!! Senat by mohl byt zmenen na 3 reprezentanty s kazdeho kraje a Prahy. Je nutny pro kontrolu Snemovny a jeho 'vaha' rozhodnuti je velmi dulezita. (pohled na Senat v USA je zarnou ukazkou jak je dulezity)

Snemovna (jejich clenove) musi byt oddelena od clenu vlady a koalicni smlouva vlady NESMI mit zavaznou silu v rozhodovani clenu koalicnich stran zvolenych do Snemovny. Proti takovemu 'nesvaru' je Senat nutny!!!

1 0
možnosti

:-) Souhlas! KDyž se v noci probudím, tak si to pouštím a poměrně brzy pak usnu. CHvíli jsem se díval na čtvrteční interpelace, sněmovna prázdná! To tam za ty prachy, které si pořád přidávají nemohou odsedět? R^R^R^

7 0
možnosti
Foto

Už mnohokrát bylo napsáno a řečeno, že zvuk od pultíku je přenášen po celé sněmovně a poslouchají ho tak i poslanci v kuloárech. Zvláště, pokud jde o interpelace, kde se nehlasuje a nerozhoduje o zákonech, bych opravdu nevyžadoval, aby všichni seděli na místě, pokud samozřejmě pracují jinak, tedy například někde v kuloárech o něčem jednají, schází se s voliči ve svém obvodu, nebo pracují na přípravě nějakého smysluplného zákona.

Práce poslance skutečně není jen o to, sedět ve sněmovně a poslouchat časté mentální průjmy takových samozvaných kazatelů, jako jsou Filip, Semelová, Ondráček ...a řada dalších, na něž by mi asi nestačilo ani těch 1340 znaků příspěvku, co mi zbývá...

0 0
možnosti

Autor nějak pozapomněl, že máme také zbytečný Senát, který Slovensko ani Maďarsko nemají.

8 2
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Napsat dobrý marketingový text je řemeslo, přimět čtenáře k zamyšlení a činu umění.

Pisálek marketingových textů na volné noze s počítačovou, bankovní a ekonomickou minulostí.

Více na  www.dvorakja.cz

Seznam rubrik