Diskuse

Být či Byt?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Už jsem tady psal že v ČR na 10,5 mil. lidí je 4,8 mil.bytů, z toho 600 tis. prázdných. Alespoň oficiálně. To není málo. Ale všichni nemohou bydlet v Praze, Brně. Cesta není jen stavět nové kvartýry za miliony, deset milionů, dvacet milionů, ale - majetkové daně podle Západu, bránit aby vše bylo v "metropolích", doprava, více práce z domova atd.

0 0
možnosti
PB

P33e94t47r 93B82u47r82i12a68n

7. 12. 2021 23:31

Naprostá hromada demagogie.

Cca 80% obyvatel této země bydlí ve svém a další mají možnost si koupit, či objednat bydlení. Konec konců stovky nabídek sta realitních stránek se stovkami volných bytů hovoří o tom, že píšete pozérské osloviny.

0 0
možnosti
Foto

Ani pźa ani oslovina. Jen několik aritmetických operací s čísly dodanými statistikou. A jak známo, statistika sice nuda je, má však cenné údaje.

0 0
možnosti
Foto

Proč ten byt musíte vlastnit? Proč se nenastaví pravidla tak, aby po letech zvýhodňování nájemců se konečně ustanovila rovnováha a ti investiční bytaři by se stali PÁNY domácími a byty by pronajímali. Z trhu by zmizela podstatná část lidí, kteří v touze bydlet (kdekoliv i v pronájmu) jsou ochotni podstoupit riziko šílené hypotéky a následně by mohlo dojít i snížení cen nemovitostí, protože dnes realitka prodá jako byt, cokoliv do čeho neprší, ber nebo to za hodinu prodám dalšímu zoufalci s hypotékou.

3 0
možnosti
Foto

V ouplnosti souhlasím. Jde pouze o vyřešení poměru splátky hypotéky a výše nájemného. Pokud budou oscilovat kolem stejné hodnoty, bude splácení vlastního bydlení výhodnější.

0 0
možnosti
JL

Jestli ono to není tím, že česká povaha je velmi specifická? Zaměřená zejména na vlastní prospěch a ostatní mi mohou být ukradení? Kdybych měl popsat, v čem mi přijde Česko divné, tak by to bylo: stavba dálnic, exekuce pro děti a privatizace pokud možno všeho. Dálnice a jejich kvalita, je jakési české mystérium - uvědomil jsem si to, když jsem jel autobusem do Chorvatska a všude v okolí se jelo hladce, jen po D1 autobus poskakoval. Byty do tohoto kontextu docela ladí. Podle mě na to tuzemští politici 30 let kašlali, protože se ze stavby bytů nedalo nic vytěžit. Dnes bydlí asi 80% Čechů ve svých nemovitostech, čili voliči 20%ní jsou nezajímaví. Vznikl nám tady ale takový menší problém: když mladí lidé nemají kde bydlet, nechce se jim mít děti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Napsat dobrý marketingový text je řemeslo, přimět čtenáře k zamyšlení a činu umění.

Pisálek marketingových textů na volné noze s počítačovou, bankovní a ekonomickou minulostí.

Více na  www.dvorakja.cz

Seznam rubrik