Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někde jsem četl srovnání s kterého vyplývalo že Česko má státní aparát 40 milionové země. Zároveň jedny z nejnižších daní v EU.

Je kde šetřit,je kde zvedat příjmy státu

0 0
možnosti

Pak si porovnejte celkovou daňovou zátěž.

0 0
možnosti

Vůbec nemám strach že úředníků nějak ubyde. Spíše zvýší daně nám co chodíme do normální práce. I když u pravicové vlády by to mělo být naopak.

0 0
možnosti

I38v17a11n 54M98i73n91á61ř

9. 1. 2022 11:44

Skvělý článek s jednoduchou a těžko otřesitelnou logikou !

0 0
možnosti

Dobrý den. Myslím si, že žádný úřad ani žádná administrativa se nezmění. Nikdo nikoho nepropustí. Jde o status quo. By vám daly odbory. I státní správa je má. Dobrá inspirace je v britském seriálu Jistě pane ministře.

0 0
možnosti

Fialova vláda má jasnou výhodu - ovládá parlament i senát, takže přijetí jakéhokoliv zákona je naprostou hračkou.

;-)

0 0
možnosti

To je nějaké divné. Vždyt 25 let se reformují daně (snižují) a teď se to má změnit ? Nějaká divná transformace ;-D

https://www.mfcr.cz/cs/o-ministerstvu/vzdelavani/rozpocet-v-kostce/statni-rozpocet-v-kostce-2021-41404

Je tam hezký koláčový graf - výběr daní

41% jsou platby na pojištění

33% spotřební daně (DPH a paliva)

11% jiné platby (asi dotace EU a dividendy státních podniku)

6 % přímé daně

6% korporátní daně .

Na tom je krásně viditelná nesouměrnost daní a jejich duraz na spotřebu . Což nás řadí spíše k zemím , které daní chudinu 8-o . Vcelku antisociální .

1 0
možnosti

Ale na druhou stranu je posun k nepřímým daním spravedlivější. Nevidím důvod trestat lidi za snahu a píli vysokou a progresivní daní.

0 0
možnosti

Armáda daňových poradců na úřadu práce? Těch něco přes 5 tisíc lidí, kteří jsou většinou chytří a schopní? Jsem vždy pro trochu přehánět, ale tohle znevažuje původní myšlenku článku ohledně až libertariánské podoby státu.

Jinak samozřejmě pěkná utopie Ono stačí jednoduché zamyšlení nad dvěma fakty:

a) "ESSR", pod jeiíž regulaci významná část našich daňových zákonů spadá, by to nikdy nedovolila je zjednodušit a zmenšit. Přišla by totiž o významnou část zdrojů na "dotace" a především své samotné fungování.

b) ani žádný náš politik si dobrovolně nezavře své zdroje. A zdroje jsou pouze naše daně (a poplatky) a v určité míře pojistné.

0 0
možnosti
Foto

Nemám nic proti daňovým poradcům. Pouze jsem z hloubi duše přesvědčen o potřebě transparentního a moderního zákona, který umožní zaměstnancům, živnostníkům a malým podnikům sestavit daňové přiznání bez jejich pomoci.

0 0
možnosti

Je zajimave, pane Jaromíre Dvořáku, zadna diskuze. Nikdo se nechce upoutat na bremeno setreni.

Teoreticky je vsechno snadne. Zde neni treba ani pana Kalouska. Vsechny vydaje statu zrusit a ponechat jen ty, ktere stat, jako takovy, potrebuje ke sve cinnosti. (obrana a ochrana, financnictvi, zakladni urady statu, platit dluhy a pod)

Vse ostatni je treba urcit podle potreb rodin a nasmerovat platby presne a bez diktatu tem, kteri sluzby nepotrebuji.

Vedle techto uprav, stat by mel vytvorit podminky pro vytvareni soukromich servisnich podniku pro moznost obcanu si vyhledat takovy service, jaky jeho rodina potrebuje a je ochotna jen sama financovat.

To je naznak prechodu na konzervativni system statu. To je ten nejspravedlivejsi system znam lidstvu.

Ted jen cekam, kolik "kopancu" dostanu za tuto uvahu.

0 0
možnosti

Např. učinit platby za veřejnoprávní rozhlas a televizi dobrovolné a byly by to placené kanály. Kdo to chce poslouchat (koukat) - ať platí. Jako Idnes Premium.:-)

2 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno. R^

Je mnoho míst, kde lze šetřit - jedním z klíčových je veřejná správa. Je třeba začít propouštět zbytečné úředníky a rušit zbytečné úřady.

A hlavně je třeba začít nově myslet - státní peníze nejsou ničí, jsou to peníze nás všech. Štvou mě argumenty, že nějaké opatření nemá smysl, protože by přineslo úsporu JEN pár miliónů (viz senátoři o zmrazení jejich platů), protože KAŽDÝ milión je důležitý!!

A hlavně je třeba zapomenout na diletantské bláboly Schillerové, že masivní zadlužování státu je vlastně v pořádku....

1 3
možnosti

Je cca 70 tis. státních úředníků moc? Prý v tomto počtu jsou neobsazená místa i dělnické profese - uklízečky, šoféři apod. Kolik jich má Rakousko, Švédsko, Finsko? Pár desítek jich můžeme snížit ze zrušení EET. Ale - jako za mého mládí - stavy jsme snížili ale činnost nakoupili externě (třeba právní služby).

Spíš si myslím že stavy zvyšuje systém krajů - 14 na tak malou zemi a plně vybavených - není to moc? Nebo je nutné vše sponzorovat, je to užitečné?

6 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Napsat dobrý marketingový text je řemeslo, přimět čtenáře k zamyšlení a činu umění.

Pisálek marketingových textů na volné noze s počítačovou, bankovní a ekonomickou minulostí.

Více na  www.dvorakja.cz

Seznam rubrik